WAT WE TERUG DOEN

Adoptiekonijn Miffy

Omdat we ook graag ons steentje willen bijdragen heeft Origami Zoo het dwergkonijntje Miffy op afstand geadopteerd bij Stichting Melief. Miffy is samen met konijn Myfanwy bij Stichting Melief langsgebracht op de brommer, in... een plastic zak(?).

De man die ze kwam brengen had de konijnen aan zijn kleinkinderen gegeven, maar die keken niet naar de dieren om en buren klaagden over stankoverlast.

De twee dames, Miffy en Myfanwy, wonen nu op de konijnenberg. Ze zijn beide erg schuw gebleven, maar ze kunnen hier lekker hun eigen gang gaan en zijn zichtbaar tevreden.

Stichting Melief vangt dieren die verwaarloosd, mishandeld of met de dood bedreigd worden op en biedt ze een nieuwe en permanente plek waar ze rustig oud mogen worden..

www.stichtingmelief.nl

.lijn.gif

Adoptiekonijn Mauve

Voor Miffy was Mauve het adoptiekonijn van Origami Zoo. Mauve is helaas overleden in december 2013. Gelukkig heeft ze wel een fijn leven gehad bij Stichting Melief.

Mauve was een van de konijnen die van een kinderboerderij bij deze opvang zijn gekomen. Zoals op zoveel kinderboerderijen wordt er lukraak met de dieren gefokt, zodat bezoekers altijd jonge dieren te zien krijgen. Vaak ontstaat er daardoor een overschot aan dieren. Kunnen de overtollige dieren niet op de kinderboerderij aan particulieren verkocht worden, dan worden ze meestal aan de handelaar meegegeven of gaan regelrecht naar de slacht.

Mauve was de dans gelukkig ontsprongen en is terecht gekomen bij Stichting Melief, waar ze samen met de andere konijnen lekker heeft kunnen graven in de konijnenberg.

op-lijn.gif

Knaag Bewust

De verhalen van Miffy en Mauve zijn helaas geen uitzonderingen, daarom dragen we de organisatie Knaag Bewust een warm hart toe. Knaag Bewust zet zich er voor in dat konijnen en knaagdieren bewust worden aangeschaft via dierenopvangcentra.

Knaagdieren en konijnen worden in een dierenspeciaalzaak en tuincentrum te vaak in een impuls gekocht. Daarnaast gaat er achter het fokken, vervoeren en houden van knaagdieren vaak veel verborgen leed schuil.

Knaag Bewust zet zich er voor in dat knaagdieren en konijnen niet langer worden verkocht via dierenspeciaalzaken of tuincentra, maar bewust en goed voorgelicht worden gekozen, bij voorkeur via een knaagdierenopvang.

www.knaagbewust.nl

.

.

lijn.gif

twitter.giftweet.giffacebook.gifpinterest.gif